Подписка срещу кредитори и измамни обяви.

Публикувано от Tina 
Подписка срещу кредитори и измамни обяви.
20-09-2020, 03:14PM
Здравейте, приятели!
С появата на фирмите за бързи кредити и всякакви финансови институции дойде високия ръст на задлъжнялост и неплатежоспособност на физическите лица ... пък и на дребния бизнес. Преди да се появят тези институции, нямахме подобни проблеми.
Бивши незаконни лихвари и рекетьори успяха да си извоюват закони, които да регламентират светло и сигурно ограбване на и без това бедните граждани. Казвам "бедните", защото 90% от населението ни живеем по супер нисък стандарт и почти не можем да постигнем нищо без заем. Аз съм теглила заем дори за сметката за ток.
Да, има нужда от подобни институции, но не и при страшните условия, които им се позволява да поставят.
На мнение съм, че трябва да има разумен таван на лихвите и ГПР. Всъщност какви пък разходи имат толкова? Може ли банките, с един куп персонал да имат ГПР 20% (примерно), а онези с по 5 човека в офис 20 кв.м. са винаги до максимума 48,9 % .... 49,8% ...... с две думи луда работа.
Мисля, че е крайно време това се коментира между нас, обикновените длъжници, и да се даде гласност. В противен случай ще си плащаме който колкото поиска и все ще сме без пари.
Другият проблем са сайтовете за безплатни обяви.... за тях вече съм почти без коментар. Искам само да обърнат внимание на писмата ми за измамните обяви, защото ако не го сторят ще погна първо тях. Не защото са кой знае колко виновни, ама като плащат на модератори поне да публикуват реални обяви и да си вдигнат критериите към профилите, които дават кредити.
Знам, че може да се говори много по тази тема и ще се радвам да стигнем до общо решение и предложение, което да отправим към съдилищата и да укротим малко страстите на частните кредитори.
Очаквам Вашите коментари, предложения за промяна в закона и не на последно място Вашите истории с кредити.Редактиран 1 път(и).Последна редакция на 20/09/2020 08:18PM от Tina.
Съжаляваме, само регистрирани потребители могат да публикуват в този форум.

Натиснете тук за вход

© 2017-2022 CREDITCOMPASS.EU